Adalékoló berendezések

Benzin és gázolaj adalékoló berendezések

celdomolki adalékoló A rendszer tankautó töltőállomásokon az üzem-anyag tankautó töltés közbeni adalékolását biztosítja. A rendszer a töltőszigetekre telepített adalékoló készülékből és a készüléket adalékanyaggal ellátó tartályokból, feladó szivattyúkból, és körvezetékekből áll.
Az MKEH (volt OMH) által hitelesített adalékoló készülékek a töltőállomás központi számítógépének terepi buszrendszerére csatlakoznak, amelyen keresztül automatikusan történik az adalék típusának és receptúrának a letöltése. Az adalékolás folyamatát a töltőszigeten az adalékoló készülék mellett telepített, a benzin-gázolaj mérését végző flow-computer közvetlenül vezérli és ellenőrzi. Az adalékolás önellenőrzött, meg nem engedett adalékolási eltérés, meghibásodás esetén reteszeli a kiadó rendszer működését. A berendezés automatikusan biztosítja az adalékolás jellemző értékeinek helyszíni archiválását, a berendezés számítógépes távfelügyeletét,a megengedett adalékolási hibahatár elérése előtt a tartalékberendezés automatikus indítását a kezelőszmélyzet, a szervizszolgálat GSM vagy kapcsolt telefonon történő riasztását. 

JetA1 adalékoló berendezések

Az adalékoló berendezés a sugárhajtóműves vagy a turbólégcsavaros légi járművek hajtóanyagának fagyasodásgátlója és antikorrózió adalék-anyagainak nagypontosságú adalékolását biztosítja.
Az adalékolás közvetlenül a járművek felszállása előtt történik, így az adalékolás kalibrált, bizonylatolt, validált és 100%-os rendelkezésre állását biztosító redundáns berendezés, mely szélsőséges terepi és katonai között is biztosítja a hajtóanyag +/- 1%-os pontosságú adalékolását.
A berendezés működése automatikusan biztosítjaaz adalékolás jellemző értékeinek helyszíni archiválását, a berendezés számítógépes távfelügyeletét, még a megengedett adalékolási hibahatár elérése előtt a tartalékberendezés automatikus indítását, a kezelőszemélyzet, a szervízszolgálat GSM vagy kapcsolt telefonon történő riasztását.