Szenzorok

Optikai érzékelők

A Datalogic a legszélesebb választékot kínálja optikai szenzorokból, univerzális alkalmazásokra ugyanúgy, mint különleges célokra. Speciális szenzorok találhatók a kínálatban a legkülönfélébb célokra, úgymint szín- és kontrasztérzékelés, lumineszcencia, villás kivitelű szenzorok címkék detektálására valamint pozíció- és távolságérzékelők.

 

 

 

Induktív és ultrahangos közelítéskapcsolók

Induktív szenzorokat az ipari automatizálás szinte minden területén alkalmaznak fémtárgyak érintkezés nélküli érzékelésére. Előnyei közé tartozik a hosszú élettartam és a robusztus kivitel. A Datalogic induktív szenzorcsaládja megoldást biztosít gyakorlatilag bármilyen ipari alkalmazáshoz. Széles kínálatában megtalálhatók a hengeres és hasáb alakú, szabvány méretű érzékelők, 2, 3 és 4 vezetékes illetve csatlakozós változatban is. Élelmiszeripari alkalmazásokhoz saválló acél házban rendelhető szenzorok.

A Datalogic ultrahangos szenzorai M18, M30 és M50 méretű hengeres házban kaphatók, választható diszkrét vagy analóg kimenetekkel. Az egyedülállóan alacsony válaszidő (5 ms) és a rendkívül kis holtzóna csak kettő a sok kiemelésre érdemes jellemzőjük közül. Az érzékelők konfigurálása egyszerű, a Teach-in funkció segítségével. Az US50 típusokkal akár 8 méteres érzékelési távolság is elérhető, a hőmérséklet-kompenzáció pedig lehetővé teszi a nagyon pontos érzékelést változó körülmények között is.