Gantner Instruments

Az osztrák Gantner cég több mint 20 éve gyárt általános célú analóg és digitális mérőterminálokat. A cég 80-as években bevezetett ISM (Intelligent Sensor Module) sorzatú moduljait a mai napig sikerrel alkalmazzák elosztott intelligenciájú mérőrendszerek építéséhez. Az ISM típusú mérőterminálok tipikus alkalmazásai a motor próbapad berendezések, tesztelő rendszerek, és terepi mérésadatgyűjtő rendszerek.

2000-ben a Gantner egy új mérőterminál-sorozatot az e.bloxx családot indította útjára, mely tervezésénél arra törekedtek, hogy a mérőmodulok a fenti három szegmensben a legmagasabb igényeknek is megfeleljenek. Az Gantner sikerét mutatja, hogy egyre több motorgyár (BMW, Audi, Chrysler, Isuzu, Renault és mások) kizárólag e.bloxx elemekből építi próbapad-alkalmazásait, és az e.bloxx terminálokból felépülő tesztelő és a terepi mérésadatgyűjtő alkalmazások száma is dinamikusan nő.

A Q.series sorozatot napjaink nagy sebességű, nagy pontosságú méréseihez tervezték. Az eszközök skálázhatósága ideális választássá teszi a Q.series modulokat, legyen szó akár egyetlen modult felhasználó vezérlőről, akár több száz modulból álló kiterjesztett mérőrendszerről. Az adatátvitel a modulok, a vezérlő és az automatizálási rendszer között számos módon megvalósítható az egyszerű soros interfésztől az Ethernet TCP/IP protokollig vagy a terepi busz rendszerekig (pl. EtherCAT, Profibus DP, CANopen).
A megközelítés rugalmassága biztosítja, hogy a Q.series eszközök minden jelenlegi és jövőbeni kommunikációs interfész követelményeinek megfeleljenek. A modularitás következtében teljesen az adott alkalmazásra szabottan építhető fel a rendszer.

http://www.gantner-instruments.com/